Lunchen met Politici

EUOp 6 april mochten we via een referendum stemmen over het ‘associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne’. Vooral jongeren, zo lazen we in de media, liepen niet echt warm voor het referendum.

 

Stichting f6 organiseerde op woensdag 30 maart, in samenwerking met DisGover, het project Jongeren Lunchen met Politici in het Humanity House te Den Haag. Tijdens deze lunch gingen 20 jongeren van het Wateringse Veld College (Scholengroep Den Haag Zuid-West) in debat met Tweede Kamerleden, Tanja Nadja  Jadnanansing (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Martijn van Helvert (CDA) en Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) over politiek, democratie én het referendum.

De lunch bestond uit 4 gangen die elk een aspect van onze democratie vertegenwoordigden en bij een stelling hoorden waar we met elkaar over in debat gingen. Zo debatteerde de jongeren met de Kamerleden over:

* is een referendum een goed democratisch instrument?
* wat is de EU en wat voor een land is de Oekraïne?
* is het associatieverdrag goed voor de Nederlandse en/of Europese economie?

Lees hier het artikel van publicist en onderzoeker Chris Aalberts op The Post Online

Afb politici Lunch

Lunchen met Politici werd mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en werd georganiseerd door Stichting f6 in samenwerking met DisGover. Uitkomsten van het project worden door DisGover ingezet voor het boek ’10 voor de overheid’, waarin tien leeftijdscategorieën op verschillende creatieve manieren weergeven hoe zij de ideale overheid voor zich zien.

ontwerp header: Juan Rustveld
logo_Referendum commissie

EUDT7SRZ_400x400 DisGover