Political Catwalk

Wat heeft mode met politiek te maken en hoe combineer je mode & politiek en wat voor een rol heeft mode in de politiek? Bij het project Political Catwalk van Stichting F6 ontwierpen jongeren zelf mode voor politici!

Op basis van hun ideeën over politiek & democratie gingen jongeren, onder begeleiding van professional designer Sepehr Maghsoudi, mode ontwerpen voor politici. Deze politici showden de ontwerpen vervolgens zelf op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

De jonge ontwerpers bezochten het atelier van een van de bekendste Nederlandse mode ontwerper Bas Kosters en mochten met hem hun ontwerp doornemen.

 

Ook brachten de jongeren een bezoek aan de 2e Kamer waar zij in gesprek gingen met Kamerleden en een rondleiding kregen. De modellen zijn 1e en 2e Kamerleden, leden van de Provinciale-Staten, Europarlementariërs en Amsterdamse gemeenteraadsleden en politici van het Stadsdeel West-Amsterdam.

Bekijk hier de korte impressie backstage tijdens Political Catwalk 2017

 

Political Catwalk is een project van Stichting F6 en kende inmiddels al 2 edities, namelijk in 2015 en 2017. Op dit moment zijn wij bezig om een editie in 2019 te organiseren.

 

Bekijk de website van Political Catwalk voor een uitgebreid verslag, foto´s en films