Politieke Pleinkunst

Politieke_PleinKunst_2015_Stichtingf6Stichting f6 organiseerde het project Politieke Pleinkunst. Bij dit project maakten 100 VMBO scholieren op het Plein te Den Haag graffiti kunstwerken gebaseerd op hun ideeën over politiek & democratie. Het project vond plaats in het kader van de viering van 200 Jaar Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer samen).

aug sept 2015 006Vooraf gingen we praten met leerlingen van het Heldring VMBO en ‘t Wateringseveld over hun ideeën over politiek en democratie en wat voor een kunstwerken zij daarover wilden gaan maken.

Politieke Pleinkunst2015 090Het project vond plaats tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, tussendoor vonden de Tweede Kamerleden Wassila Hachchi, Tanja Jadnanansing, Marith Volp, Martijn van Helvert, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk tijd om even langs te komen en een gesprek aan te gaan en om te kijken naar wat de jongeren aan het maken waren.

Politieke Pleinkunst2015 116In het kader van 200 jaar Staten-Generaal gaan de Eerste en Tweede Kamer open voor het publiek, er zijn dan tal van activiteiten, zoals rondleidingen, een tentoonstelling, een politiek café en een boek over de Staten-Generaal. Het Plein, dan omgedoopt tot ‘Statenplein’, is centrum van de viering waar ook Politieke Pleinkunst zal worden gehouden. Meer informatie op de pagina van 200 Jaar Staten-Generaal.

 

Politieke Pleinkunst2015 057Uitvoerend kunstenaar is Micha de Bie is werkzaam als freelancer ontwerper en is artistiek projectleider van Politieke Pleinkunst waar hij samen met een aantal collega kunstenaars de leerlingen begeleide bij het maken van hun kunstwerken.

Website Micha de Bie

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818 en de Eerste- en Tweede Kamer der Staten-Generaal, De Boer Autolakken Den Haag, Montana spuitbussen en Cultureel Leerwerkbedrijf B-Challenged.logo-tweede-kamer-der-staten-generaalLogo 1818

Logo B-challenged????? Montana spuitbussen