Workshops

Stichting f6 geeft al vier jaar workshops voor leerlingen uit het VMBO, MBO en jongerenorganisaties (vanaf 15 jaar). Door middel van kunst & cultuur leren jongeren meer over politiek en democratie. Diverse leerdoelen en kerncompetenties uit het onderwijs worden in deze workshops behandeld, zoals samenwerken, opkomen voor jezelf, respect tonen voor jezelf en voor anderen etc.

Alle workshops worden gegeven door professionals die ervaring hebben op hun vakgebied én met jongeren. Voor informatie en prijsopgave mail naar info@fzes.nl of neem contact op met projectcoördinator Peter Paul Kleinlooh (+31655374837)

__

Voorbeelden van de workshop: Ontwerp je eigen Logo. Jongeren gingen onder begeleiding van een professional  zich verdiepen in hoe zij zichzelf zien en hoe zij dat beeld vervolgens konden weergeven. Hieronder een aantal resultaten.

CURSUS1ISLAM CURSUS1TSCHIRT CURSUS2MARK CURSUS3DAME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leer debatteren!

Leerlingen krijgen eerst een debattraining waar ze leren; argumenteren, luisteren in het debat, slim opsommen en hoe overtuig je de ander. Hierna gaan ze met elkaar in debat in een Lagerhuisopstelling. De trainingen worden gegeven door ervaren debaters die ervaring hebben met jongeren en met debatteren.

Workshop Political Graffiti
Leerlingen bedenken in groepen hun eigen politieke partij, een bijpassend logo, kleur en stijl etc. Daarna gaan ze, onder begeleiding van graffiti artist Moris, hun eigen politieke affiche maken.

Workshop Schrijf je eigen politieke speech!
De workshop Politiek Theater leert leerlingen hoe zij hun eigen speech schrijven. Een eigen gekozen politiek (of maatschappelijk) onderwerp is de leidraad voor hun nieuwe speech. Onder begeleiding van een professioneel schrijfster gaan de leerlingen zich verdiepen in het opzetten van een speech, de kracht van herhaling en het 3 puntensysteem. Vervolgens gaan de leerlingen, onder begeleiding van een theaterregisseur, hun speech leren voordragen. Hoe gebruik je je lichaamstaal, hoe kom je over en hoe gebruik je de juiste ademhalingstechnieken?